De Voedselbank Dronten en de Speelgoedbank Dronten houden samen Open Huis op Wereldarmoededag (woensdag 17 oktober). Iedereen is van harte uitgenodigd om eens een kijkje in onze keukens te nemen. Ons gebouw aan de Handelsweg Zuid 3 in Dronten is open van 14.00 – 16.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur.

Heel veel inwoners van Dronten kennen de voedselbank. Dat merken we als we een winkelactie houden. Al die mensen die onze klanten (en ons) een warm hart toedragen willen we de gelegenheid geven om eens te kijken wat er met hun giften gebeurt. Er staan vrijwilligers klaar om u te laten zien hoe de voedselbank functioneert. Zo kunt u bijvoorbeeld zien hoe de vrijwilligers van Cake for Kids taarten maken voor jarige jonge voedselbankklantjes.

Tegen voedselverspilling

Wij krijgen eten van veel bedrijven in de gemeente. Veel van dat eten zou anders vernietigd worden. Onder strikte voorwaarden kan de voedselbank dat voedsel nog uitgeven, waarbij de voedselveiligheid altijd voorop staat. Zo voorkomen we verspilling van goed voedsel, iets om op Wereldvoedseldag (16 oktober) bij stil te staan. In het kader van die dag werken we samen met supermarkten in Dronten om een eens paar dagen verse producten door te geven. Vanwege de logistiek moeten we ons meestal beperken tot houdbare zaken.

Tegen armoede

Het voedsel geven wij door aan mensen die dat hard nodig hebben. We weten niet altijd wie dat zijn. Daarom nodigen we niet alleen onze klanten uit om die verse producten te komen halen op maandag, dinsdag en woensdag 15 – 17 oktober van 10.30 – 12.00 uur bij hetzelfde adres. De uitnodiging geldt uitdrukkelijk ook voor iedereen die graag voor hulp van ons in aanmerking wil komen.

voorraadkast