Er kunnen veel redenen zijn om als bedrijf voedsel te doneren.

  • U wilt invulling geven aan maatschappelijk ondernemerschap.
  • U vindt het onverantwoord om goede producten weg te gooien. En weggeven is ook beter voor het milieu.
  • U hebt producten waarbij iets is misgegaan met de verpakking. Een product met een onjuiste gewichtsvermelding mag u niet verkopen, maar wel weggeven.
  • De THT-datum van een product is bijna verlopen
  • Een product gaat uit het assortiment
  • Een product is prima, maar er is een klein kwaliteitsverschil in kleur of vorm.

Topbedrijven

De voedselbank is heel blij met de bedrijven die u daar in voorgingen:

  • Albert Heyn: alle vestigingen in ons werkgebied
  • Bakker Bart
  • Bakkerij Tietema
  • Heyboer: bijvoorbeeld proefvelden aardappelen en uien
  • LTO Noord en individuele agrariërs, kwekers en tuinders

Bij wie moet u zijn?

Als lokale ondernemer kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons tijdens kantooruren bellen of het formulier invullen op de contactpagina.

Landelijk opererende bedrijven sturen een mailtje naar de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Bedrijven krijgen bij het geven van voedsel met twee dingen te maken. De eerste is voedselveiligheid. Informatie daarover vindt u op de pagina Voedselveiligheid.

Daarnaast zijn er fiscale aspecten. Daarover heeft de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken een Info bulletin opgesteld.

Download

Info bulletin pdficon_large