FAQ items aan het laden...

U bent klant

Home/Hulp vragen/U bent klant
U bent klant2019-04-07T11:42:26+02:00

Vanwege uw financiële situatie krijgt u wekelijks een voedselpakket. Met u is afgesproken bij welke locatie u het voedselpakket afhaalt. De locaties en tijden waarop de pakketten worden uitgereikt, vindt u hier.

Andere hulp

Kijk voor andere hulp op de pagina Hulp vragen.

Voedselverwerving

Stichting Voedselbank Dronten maakt geen winst. De onbetaalde vrijwilligers van Voedselbank Dronten stellen de voedselpakketten samen. Het voedsel is door ons ontvangen van landelijke en plaatselijke supermarkten of agrarische bedrijven. Verder worden we gesteund door inzameling van producten bij winkelacties, door kerken, door scholen en verenigingen enzovoort.

Contact met Voedselbank Dronten

Over alle zaken rond het voedselpakket kunt u contact opnemen met onze afdeling Klantenzorg: klantenzorg@voedselbankdronten.nl of 06 – 48 20 94 85. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen. Als er toch iets misgaat vragen we u contact op te nemen met onze afdeling Klantenzorg. Komen we er samen niet uit, dat kunt u een schriftelijke klacht indienen bij het bestuur van Voedselbank Dronten.

Klik hier voor de tekst van de klachtenprocedure

Kwaliteit van het voedsel

Het voedsel dat wij verwerven heeft vaak een beperkte houdbaarheidsdatum. Dit wil zeggen: de datum die op het product vermeld staat, is verstreken of bijna verstreken. Dit wil NIET zeggen dat het product niet meer veilig gebruikt kan worden. De voedselbank doet er alles aan om voedsel uit te geven dat nog gebruikt kan worden. Hierdoor hebben wij ook van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een groen keurmerk gekregen.  U kunt er dus vanuit gaan dat het voedsel dat verstrekt wordt, goed te gebruiken is.

Mocht er toch twijfel zijn aan de houdbaarheid van een product, kijk dan op de pagina Voedselveiligheid.

Let op

Het vlees uit de diepvries hoort bij de categorie ‘Beperkt houdbaar, diepvriesproducten’. Vries het meteen in, wanneer u het niet dezelfde dag gebruikt.

Als u allergisch bent voor bepaalde stoffen, kunt u bij het gebruiken daarvan vervelende of zelfs gevaarlijke reacties krijgen. Helaas kan de Voedselbank niet van alle cliënten hun allergieën bijhouden. Raadpleeg dus zelf de lijsten van ingrediënten van de producten die u bij ons krijgt. Producenten zijn verplicht de meeste stoffen die allergische reacties kunnen geven (allergenen) op de verpakking te vermelden. De stoffen waarvoor dat geldt staan in het overzicht dat u hieronder kunt downloaden.

Download

Lijst met verplichte allergenen pdficon_large

Hoe werkt het? Onze spelregels

Pasje

U heeft bij het afhalen van uw eerste voedselpakket een pasje van Voedselbank Dronten gekregen. Het pasje is het bewijs dat u in aanmerking komt voor hulp van Voedselbank Dronten. U kunt het voedselpakket daarom alleen afhalen met dat pasje. Als iemand anders voor u het voedselpakket komt ophalen, geeft u uw pasje aan die persoon mee.

Verlies pasje

Als u het pasje kwijtraakt, neem dan meteen contact op met onze afdeling Klantenzorg. Het afgeven van een nieuw pasje kost € 2,-.

Toets inkomen

De voedselbanken in Nederland verlenen alleen hulp aan mensen met een laag besteedbaar inkomen. De huidige bedragen staan op deze pagina. Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) rekent samen met u uit wat uw besteedbaar inkomen is. De coördinator klantenzorg beslist daarna of u in aanmerking komt voor een pakket. Regelmatig krijgt u een uitnodiging van MDF voor toetsing. U bent verplicht om hierheen te gaan. Als u zonder afmelding niet komt, krijgt u tijdelijk geen pakket.

Even geen pakket nodig?

Dan meldt u dat uiterlijk voor woensdag 17.00 uur bij Klantenzorg (06 -48 20 94 85). U kunt bellen of een app-bericht sturen. Als u zich twee keer binnen een maand niet afmeldt, krijgt u tijdelijk geen pakket.

Wangedrag

Voedselbank Dronten treedt actief op tegen wangedrag als diefstal, mishandeling of belediging. Dergelijk gedrag vragen we u te melden bij onze afdeling Klantenzorg. Als u zelf wangedrag vertoont, zal de afdeling Klantenzorg u daar op aanspreken en zo nodig maatregelen nemen.

Kinderen

De voedselbank wil voor de kinderen graag iets extra’s doen. Op hun verjaardag zorgt Stichting Jarige Job voor een cadeau, om de kinderen een fijne dag te bezorgen.

Een speciaal Drontens initiatief is Cake voor Kids. Deze stichting zorgt voor een verjaardagstaart voor de kinderen.

Ook kunnen de klanten van Voedselbank Dronten voor tweedehands speelgoed terecht bij Speelgoedbank Dronten.