Loading...

Hulp vragen

/Hulp vragen
Hulp vragen 2017-04-10T18:35:14+00:00

Belangrijkste voorwaarden

De Voedselbank Dronten werkt voor inwoners van de gemeente Dronten. Als het nodig is, kunnen die voor ten hoogste drie jaar in aanmerking komen voor een wekelijks voedselpakket. Elk half jaar wordt opnieuw bekeken of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet.

U hoeft aan de vrijwilligers van de voedselbank niet al uw gegevens te laten zien. U kunt hier de voorwaarden nalezen en een aanvraagformulier downloaden. Met het formulier en alle stukken gaat u daarna naar de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland.

Op advies van deze stichting besluit de coördinator of u in aanmerking komt voor een wekelijks voedselpakket van de voedselbank. Als dat zo is, krijgt u een pasje waarmee u die pakketten kunt afhalen. Op dat pasje staat uw naam niet vermeld: als u dat wilt, hoeft alleen de coördinator die te weten.

Financiële voorwaarden

De Voedselbank Dronten houdt de voorwaarden aan van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Elk gezin krijgt één voedselpakket. Daarom wordt gekeken naar het besteedbaar inkomen van het hele gezin.

Het besteedbaar inkomen is het het netto-inkomen minus de vaste lasten. Kort samengevat mag dat per maand hoogstens zijn:
– een basisbedrag van € 120,- voor het gezin plus
– € 80,- voor elke persoon.

Downloads

Toekenningscriteria voedselbanken pdficon_large
Aanvraagformulier pdficon_large

Aanvraag doen

U kunt aanvragen alleen doen via de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF).

Snel hulp nodig?

Hulpverleners als maatschappelijk werkers en kerken kunnen u voor spoedhulp bij ons aanmelden. U krijgt dan binnen een week een tijdelijk pasje. Dat pasje blijft geldig tot wij (na advies van MDF) besluiten of u een definitief pasje krijgt.

U mag ook zelf contact opnemen.

Andere hulp

Andere hulp nodig? Kijk op Regelhulp. Daar vindt u informatie van de overheid over zorg, welzijn, opvoeden en sociale zekerheid

Vraag elkaar

Maar misschien bent u op zoek naar heel praktische hulp? Hulp in de tuin? Of vindt u het juist leuk om iets te gaan doen? Achter de bar staan bij de voetbalclub bijvoorbeeld. Kijk dan op vraagelkaar.nl. Het Netwerk Burgers in de Knel gaat daar groepen voor Dronten opzetten.