Als u ons werk financieel wilt steunen, dan is uw gift van harte welkom. De Stichting Voedselbank Dronten is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling. Daarom zijn voor particulieren giften aan ons aftrekbaar.

Bedrijven kijken voor meer informatie op de pagina Zakenrelaties.

Het aantal mensen dat een beroep op de voedselbank doet, neemt toe. Op dit moment doen 145 gezinnen een beroep op de voedselbank. Onze grootste kostenposten zijn vervoer en afschrijvingen. Daarmee komen onze kosten op bijna € 33.000 op jaarbasis.

De belangrijkste inkomsten zijn giften van van particulieren, kerken, non-profitinstellingen en bedrijven (totaal bijna € 15.500). Daarna volgen de reclame-inkomsten. Voor 2020 is ook een gemeentelijk subsidie aangevraagd.

Periodieke gift

Bij de aftrek van giften geldt een drempel van 1% van het verzamelinkomen. Bij een periodieke gift kunt u echter het volledige bedrag van de gift aftrekken. Als u een periodieke gift wilt doen, moet dat worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met ons. Het formulier kunt u hieronder downloaden.

Tegenover een gift mag geen tegenprestatie van onze kant staan. Verdere voorwaarden zijn:

    • de duur van de overeenkomst is minimaal vijf jaar
    • er wordt elk jaar een ongeveer gelijk bedrag geschonken

De overeenkomst eindigt op de vastgestelde datum of bij het overlijden van de schenker of de partner. Bij sterk teruglopende inkomsten kan in overleg met de fiscus een kortere looptijd afgesproken worden.

Vrijwilliger worden

Op dit moment dragen zo’n 100 vrijwilligers bij aan het werk van de voedselbank. Elke week worden aan de Handelsweg Zuid in Dronten de voedselpakketten klaargemaakt. Die worden met een bestelbus ook naar de uitdeelpunten in Biddinghuizen en Swifterbant gebracht. Ook op andere dagen zijn chauffeurs en bijrijders in de weer om het aangeboden voedsel tijdig op de plaats van bestemming te krijgen. Behalve het uitdelen, gaat het dus ook om opslag en logistieke planning. Daarbij is er ook ondersteuning op administratief gebied en voor de voedselveiligheid. Een overzicht van onze vacatures vindt u op de aanmeldpagina.

Downloads

Overeenkomst periodieke gift in geld pdficon_large
Overeenkomst periodieke gift in natura pdficon_large

Doneren

Vul het formulier in en doneer een door u gekozen bedrag. U betaalt (via Mollie) met Ideal. U kunt op deze manier ook een paar voedselkratten sponsoren. Een krat kost gemiddeld € 4,00.